0 item (0)
Winkelen per
Prijs
 • 19 3790
Breedte
 1. 425 mm
 2. 450-500 mm
 3. 500 mm
 4. 760 mm
Serie
 1. Sphinx 280
 2. Sphinx 300
 3. Sphinx 320
 4. Sphinx 320 XS
 5. Sphinx 335
 6. Sphinx 345
 7. Sphinx 345 XS
 8. Sphinx 365
 9. Sphinx 420
 10. Sphinx E-con
 11. V&B Memento
 12. V&B O-Novo
 13. V&B Omnia Archtectura
 14. V&B Subway 2.0
 15. Wisa XS
Spoelvorm Toilet
 1. Diepspoeling
Categorie
 1. Softclose zittingen
 2. Universele zittingen
 3. Wandcloset met wc douche
 4. WC bril met onderdouche
Met QuickRelase
 1. Ja
 2. Nee
Softclose sluitend
 1. Ja
 2. Nee
Toepassing
 1. Inloopdouche
 2. Modelgebonden
 3. Universeel

Toiletten

Moderne toiletten

Het woord toilet en wc, wat betekent dat nu eigenlijks. Het woord toilet is afkomstig van het Franse woord toilette. WC komt uit het Engels en betekent water closet. In beide gevallen dient een toilet voor het opvangen en wegspoelen van urine en ontlasting. Alhoewel het woord toilet ook wel wordt gebruikt voor de afgesloten ruimte waar de toiletpot in staat.

De tegenwoordige moderne toiletten bestaan standaard uit een toiletpot met wc bril. Dit kan een staande toiletpot zijn, maar ook een hangende toiletpot een zogenaamd wandcloset. De toiletpotten zijn gemaakt van keramiek. Keramiek is zeer robuust en heeft een glad oppervlak wat schoonmaken vergemakkelijkt.

De moderne toiletten van tegenwoordig zijn aangesloten op het riool en op een spoelinrichting. Voor het reinigen van de toiletpot zorgt een op de waterleiding aangesloten spoelinrichting. Dat kan een losse spoelbak zijn maar tegenwoordig worden de waterreservoirs steeds meer ingebouwd achter een muurtje. Geberit is een bekend merk dat inbouwerreservoirs maakt.

Over wandcloset-hangend toilet-zwevend toilet

Heel lang geleden was een toilet een apart hokje bij een huis. Later veranderde en toiletruimte in een aparte ruimte in het huis.

Tegenwoordig is een toilet iets wat op de vloer kan staan en aan de muur kan hangen. Een toilet die hangt aan de muur wordt ook wel wandcloset of hangend toilet genoemd. Het grote voordeel van een wandcloset is dat de toiletpot vrij van de vloer hangt. Dit geeft veel gemak bij het schoonmaken van het wandcloset. Immers je kan de vloer zonder al te veel moeite gemakkelijk met een dweil schoonmaken. Waar toilet ruimtes vroeger eigenlijks altijd en overal hetzelfde waren, is dat nu behoorlijk anders en steeds gevarieerder. Vaak wordt in de toiletruimte een wandcloset of hangend toilet geplaatst. Dit in combinatie met een fonteinbakje of fonteinkastje.

Een wandcloset of hangend toilet is steeds vaker het pronkstuk in de badkamer of toiletruimte. Toiletsystemen met complete geurafzuiging en reinigingsblokken zijn geen uitzondering meer. Het assortiment in hangend toilet, wandcloset, wand wc of zwevend toilet is heel erg groot. Tegenwoordig worden er ook veel wandclosets geplaatst met toiletbrillen met onderdouche. Het merk Geberit is een grote aanbieder in complete douche wc's. Immers naast het uiterlijk van het zwevend toilet of wandcloset speelt hygiëne natuurlijk een grote rol.

Gratis verzending

Vanaf 75.00 euro orderwaarde betaald u geen verzendkosten a € 9.95

Snelle Levering

Meestal de volgende dag in huis

Tevreden klanten

Meer dan 5000 tevreden klanten gingen u voor

Vragen of advies nodig?

Bel ons op 0591-635645
Of stuur een mail naar: info@bad-winkel.nl