0 item (0)
Winkelen per
Prijs
 • 52 3790
Serie
 1. Sphinx 300
 2. Sphinx 320
 3. Sphinx 320 XS
 4. Sphinx 335
 5. Sphinx 345
 6. Sphinx 345 XS
 7. Sphinx 365
 8. Sphinx 420
 9. Sphinx E-con
 10. V&B Memento
 11. V&B O-Novo
 12. V&B Omnia Archtectura
 13. V&B Subway 2.0
Spoelvorm Toilet
 1. Diepspoeling
Categorie
 1. Wandcloset met wc douche
Met QuickRelase
 1. Ja
 2. Nee
Softclose sluitend
 1. Ja
Toepassing
 1. Inloopdouche
 2. Universeel

Wandclosets

Een wandcloset plaats je in de toiletruimte of badkamer

Ga je de badkamer of toiletruimte vernieuwen of renoveren dan mag een wandcloset zeker niet ontbreken. Een wandcloset is een toiletpot die vrij van de vloer hangt aan de muur. Door middel van een inbouwreservoir wordt het wandcloset aan de wand bevestigd en aangesloten op de riolering en water toevoer. Stijl van de badkamer bepaalt natuurlijk het model van het wandcloset. Een modern toilet in een moderne badkamer, een klassiek toilet in een klassieke badkamer.

Wat is een goede hoogte voor een wandcloset

Staande toiletpotten hebben een standaard zithoogte van 39 cm. Dit is een maat die ooit is vastgesteld toen de mens nog iets kleiner was dan tegenwoordig. Mensen worden steeds langer dus de hoogte van een wandcloset is in de loop van de jaren ook hoger geworden. De meeste wandclosets worden tegenwoordig op een hoogte van 45 cm geplaatst.

Wandclosets in verschillende soorten

Diepspoel wandcloset en vlakspoel wandcloset. Of te wel een plons pot of en wandcloset met plateau. Voor de kleine toiletruimte zijn er compacte wandclosets. Dit zijn ondiepe wandclosets die slechts 48 cm diep zijn. Zo creëer je extra beenruimte voor het toilet. Een diepspoel hangend toilet is verreweg het meest verkochte model.

Over Wandclosets

Wandclosets vindt u bij ons van uitsluitend uitstekende kwaliteit en van gerenomeerde sanitair merken zoals Villeroy en Boch en Sphinx. De wandclosets worden gemaakt van hoogwaardig keramiek. De wandclosets zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Voor een kleine badkamer of toiletruimte bestaan er compacte modellen, het zogenaamde compacte wandcloset. 

U kunt ook kiezen voor een wandcloset met vuilafstotende laag op het keramiek. Dit noemen ze ook wel een antikalk laagje, dit wordt tijdens het productieproces van de wandclosets aangebracht. 
Een wandcloset voor in het toilet wordt ook wel een wand wc genoemd. Men noemt dit zo omdat het toilet aan de wand hangt en dus vrij van de vloer gemonteerd wordt.

Het voordeel van een vrijhangend toilet is dat het een hoop schoonmaakgemak biedt. Geen vieze randjes meer om de toiletpot op de vloer. Ook kan je het hangend toilet op iedere gewenste hoogte plaatsen. Wandclosets zijn eenvoudig te plaatsen en lenen zich erg goed voor renovatie van de toiletruimte.

Gratis verzending

Vanaf 75.00 euro orderwaarde betaald u geen verzendkosten a € 9.95

Snelle Levering

Meestal de volgende dag in huis

Tevreden klanten

Meer dan 5000 tevreden klanten gingen u voor

Vragen of advies nodig?

Bel ons op 0591-635645
Of stuur een mail naar: info@bad-winkel.nl