0 item (0)
Winkelen per
Prijs
 • 24 599
Serie
 1. Sphinx E-con
Spoelvorm Toilet
 1. Diepspoeling
Categorie
 1. Softclose zittingen
 2. Universele zittingen
 3. WC bril met onderdouche
Met QuickRelase
 1. Ja
 2. Nee
Softclose sluitend
 1. Ja
 2. Nee
Toepassing
 1. Inloopdouche
 2. Modelgebonden
 3. Universeel

Toiletzitting en wc-bril

Toiletzitting.

Voor het woord toiletzitting zijn vele namen in omloop. Veel gebruikte woorden waarmee men een toiletzitting bedoeld zijn ook wel wc-bril en toiletbril. Een toiletzitting is eigenlijks een zitting op de toiletpot met een gat er in. Deze is veelal scharnierend, zodat men de toiletzitting omhoog kan doen. Toiletzittingen met deksel zijn tevens leverbaar. Dit geeft een mooie afwerking van het geheel. Immers je kijkt dan niet meer in de toiletpot.

Het doel van een toiletzitting is het verhogen van het zitcomfort tijdens het gebruik van het toilet. Omdat de meeste toiletzittingen een hogere warmte geleiding hebben dan het porselein van de toiletpot voelt het materiaal van de toiletzitting na enige tijd zitten warm aan. Mensen die niet zo lang willen wachten kunnen ook een verwarmde toiletzitting plaatsen. Deze zijn veelal in combinatie met onderdouche en föhn. Uiteraard te bedienen met een afstandsbediening. Doordat de toiletzitting een brede zitrand heeft verlaagt het de zitdruk tijdens het gebruik van het toilet.

Materiaal van de toiletzitting

Een wc-bril wordt tegenwoordig veel gemaakt van kunstof. Dit heeft alles te maken met hygiëne en schoonmaakgemak. Iedereen kent wel het probleem van de man die staat te plassen en daarbij over de toiletzitting spettert. Dan wil je geen toiletbril die gemaakt is van een poreus materiaal wat urine opneemt. Het materiaal van een toiletzitting moet waterdicht en glad zijn om het goed te kunnen reinigen.

Toiletzitting met deksel

Veel wc-brillen hebben een deksel. Dit is een toiletzitting, maar dan zonder gat erin. Een toiletzitting zonder deksel wordt over het algemeen als vies ervaren. Het gat in de wc-pot zou niet zichtbaar moeten zijn vandaar dat er een deksel op de toiletzitting wordt geplaatst. Een bijkomend voordeel van een toiletzitting met deksel is dat deze tevens dienst kan doen als zitje. Vooral in kleine badkamers waar geen badkamerkrukje of douchezitje geplaatst kan worden, kan dit een uitkomst zijn.

Over Toiletzitting

Een toiletzitting is meer dan alleen een wc bril

Bad-winkel.nl heeft een ruime keuze in toiletzittingen. We verkopen veel toiletzittingen van het merk Pressalit. Waarom Pressalit zult u zeggen? Het antwoordt is heel simpel. Het merk Pressalit heeft voor veel toiletpotten van de bekende A-merken een passende toiletzitting. Alle toiletzittingen van Pressalit zijn gemaakt van een door en door gekleurd en krasbestendig Duroplast. Duroplast is een licht materiaal, flexibel en sterk. Verder zijn alle toletzittingen van Pressalit voorzien van duurzame scharnieren van roestvrijstaal en kunststof. Een Pressalit toiletzitting; meer dan een wc bril alleen.

Vorm, kleur en design van een toiletzitting

Pressalit closetzittingen voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die u aan een goede toiletzitting mag stellen. Maar Pressalit toiletzittingen bieden meer. Met de soft-close functie sluit de closetzitting geruisloos. De lift-off functie zorgt er voor dat u de zitting en het deksel in een handomdraai kunt verwijderen, zodat er snel en eenvoudig schoongemaakt kan worden. Pressalit toiletzittingen: geen ergenis meer aan toiletzittingen die hard neervallen en slecht schoon te maken zijn en zodoende voor een slechte hygiëne zorgen. Het materiaal waarvan de closetzittingen zijn gemaakt bestaat uit door-en-door gekleurd harde kunststof en bevat geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Past de closetzitting wel op mijn toilet?

U wilt graag weten of de door u gekozen toiletzitting  wel op uw toilet past? Pressalit heeft hiervoor een handige configurator ontwikkeld. Zodat u altijd zeker bent dat u de juiste toiletzitting heeft gekozen.

Gratis verzending

Vanaf 75.00 euro orderwaarde betaald u geen verzendkosten a € 9.95

Snelle Levering

Meestal de volgende dag in huis

Tevreden klanten

Meer dan 5000 tevreden klanten gingen u voor

Vragen of advies nodig?

Bel ons op 0591-635645
Of stuur een mail naar: info@bad-winkel.nl