Verwarming, badkamer, Design radiator, handdoekradiator

Verwarming

Een badkamer moet comfortabel warm zijn.

Maar wat is nu de beste manier om de badkamer te verwarmen en welke verwarming geeft het meeste comfort? We benoemen een aantal veelgebruikte manieren om de badkamer te verwarmen.

Kies maar mooie warmte

Winkelen per
Filter producten
Categorie
  1. Handdoekradiator 25
  2. Designradiator 14
  3. Vloerverwarming 17
  4. Spiegelverwarming 8

Vloerverwarming in de badkamer

Vloerverwarming is een systeem om via de verwarmde vloertegels warmte af te geven aan de ruimte. Dit kan door middel van een buizensysteem met warm water of door middel van een elektrische mat die vlak onder de tegelvloer wordt gelegd. In beide gevallen worden de vloertegels verwarmd die de warmte weer aan de badkamerruimte afgeven. Door vloerverwarming krijg je een gelijkmatige verdeling van de warmte in de badkamer en de vloer voelt altijd lekker warm aan.

Wandverwarming

Wandverwarming is eigenlijk een comfort verhogende verwarming. Een aantal verwarmingsbuizen worden in de wand verwerkt en aangesloten op het verwarmingscircuit. Veelal doet men dat in de doucheruimte zodat je tijdens het douchen tegen een warme muur kunt gaan staan. Een soort knuffelmuur eigenlijks!

Badkamerradiator

Verwarming van de badkamer met een radiator is één van de meest toegepaste manieren om een badkamer te verwarmen. Decoratieve designradiatoren en handdoekradiatoren zijn een prachtige aanvulling op de badkamerinrichting en nog heel praktisch ook. Het grote voordeel van een badkamerradiator is de snelheid waarmee de badkamer verwarmd wordt. De badkamer radiator verbruikt de minste energie en geeft constante warmte.

Een badkamerradiator wordt ook wel Design radiator genoemd.

In de hedendaagse badkamer hoort een badkamerradiator, zonder verwarming in uw badkamer is het zeer onaangenaam vertoefen in een koude badkamer. Een warme handdoek na het douchen? Bij de moderne decorradiator met een horizontaal buizenframe kunt u de handdoek gemakkelijk over een van de buizen hangen. De designradiator fungeert dan als een soort handdoekenrek die de handdoeken kan drogen en meteen ook verwarmen.

Voor de badkamerradiator waarover geen handdoek gehangen kan worden is een een speciale accessoirelijn ontwikkeld.

Dit zijn speciale badkameraccessoires voor op de badkamerradiator in RVS of chroom waar een handdoek aan gehangen kan worden.De radiatoraccessoires bestaan uit knoppen om een handdoek aan te hangen, verschillende handdoekbeugels, planchets en spiegels. Het handdoekenrek of de knop voor handdoekken zijn toe te passen op de buis radiator.

Het handdoekrek is alleen toe te passen op een rechte radiator voor de badkamer. Dit komt door de rechte vorm van het handdoekenrekje.

Goede tips voor het plaatsen van en radiator voor de badkamer

  • De badkamerradiator moet altijd op de koudste plekje in de badkamer worden geplaatst, de beste plek is tegen de buitenmuur of onder het badkamerraam.
  • De beste luchtcirculatie wordt verkregen als u de badkamerradiator vijf centimer vrij van de muur plaatst en zorgt dat er aan de onder- en bovenzijde van de radiator minimaal 10 cm ruimte is.

blauwe banner

© 2020 Bad-winkel.nl