douchecabines, douchewanden, douchedeur

Douchecabines

Het grote voordeel van een douchecabine is dat je het douchewater binnen de douchecabine houd. Geen gespetter meer i nde badkamer. Bijkomend voordeel is dat de warmte wordt geconcentreerd in de douchecabine, je zal het minder snel koud krijgen. Bij Bad-winkel.nl hebben we een ruime keus in douchewanden, douchecabines en inloopdouches.

 

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Douchecabine Novellini Giada met 2 delige draaideur
  Douchecabine Novellini Giada met 2 delige draaideur
  € 1.290,00
 2. Douchecabine Novellini Giada met 2 draaideuren
  Douchecabine Novellini Giada met 2 draaideuren
  € 1.049,00
 3. Douchecabine Novellini Louvre A helder glas
  Douchecabine Novellini Louvre A
  € 1.395,00
 4. Douchecabine Novellini Louvre deur met zijwand
  Douchecabine Novellini Louvre deur met zijwand G+F
  € 1.360,00
 5. Douchecabine Novellini Young met 2 draaideuren
  Douchecabine Novellini Young 2G met 2 draaideuren
  € 985,80
 6. Douchecabine Novellini Young hoekinstap
  Douchecabine Novellini Young A hoekinstap 2 delig
  € 1.033,50
 7. Douchecabine Novellini Young 2.0 G+F deur met zijwand
  Douchecabine Novellini Young G+F deur met zijwand
  € 943,40
 8. Douchecabine Riho Scandic M201
  Douchecabine Riho Scandic M201
  € 1.179,78
 9. Douchecabine Riho Scandic M204
  Douchecabine Riho Scandic M204
  € 1.457,03
 10. Douchecabine Riho Scandic M209
  Douchecabine Riho Scandic M209
  € 1.238,77
 11. vaste wand links
  Riho Scandic douchecabine M203
  € 1.441,34

12 Items

per pagina
Aflopend sorteren

U heeft net een nieuwe badkamer aangeschaft en wil daar een mooie douchecabine in plaatsen. Voor het plaatsen van een douchecabine zijn een 5 tal aandachtspunten van belang.

Een douchecabine op de tegelvloer of op een douchebak plaatsen?

Alle twee de mogelijkheden zijn te verwezenlijken. Bij een douchecabine rechtstreeks op de tegelvloer moet er voldoende afschot naar het vloerputje zitten. Anders blijft het douchewater op de vloer staan wat met een vloertrekker weer verwijderd moet worden. Een douchebak heeft door zijn vorm altijd afschot naar de afvoer. Maar wat u ook kiest, de badkamer zal met een douchecabine niet overal meer nat worden.

Schuifdeur of een openslaande deur?

Voor een comfortabele instap in de douchecabine is de deur van groot belang. In een kleine badkamer met beperkte ruimte is een schuifdeur of pendeldeur wellicht een goede oplossing. Is de badkamer groot genoeg en is er voldoende ruimte kies dan voor een openslaande douchedeur. Let daarbij wel op dat de douchedeur niet tegen ander badkamer meubilair aan slaat.

Wordt het een douchecabine van helder glas?

Veel douchecabines zijn van gehard glas gemaakt. Bij eventuele breuk van dit glas kunt u zich niet verwonden. Het glas springt in allemaal kleine brokjes uit elkaar. Door een douchecabine met helder doorzichtig glas te plaatsen oogt de badkamer direct ruimtelijker. Voor meer privacy in douchecabines kunt u ook kiezen voor een douchedeur met (deels) ondoorzichtig glas.

De douchecabine moet ruim zijn.

Een aantal factoren zijn van belang hoe groot een douchecabine moet zijn. Wordt de douche per keer door één persoon gebruikt of komt het vaak voor dat meerdere personen tegelijk onder de douche staan. Of zijn er kleine kinderen in het gezien die samen douchen. En wat ook niet onbelangrijk is hoe de doucheruimte in de badkamer zo goed mogelijk kan worden benut. Hier zal goed over nagedacht moeten worden alvorens men tot de aanschaf van een douchecabine overgaat. Standaard maten van een douchecabine zijn 90x90 cm en 100x100 cm. Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk

Wat voor kraan en douchekop wil ik in de douchecabine

Tegenwoordig zijn er allerlei douchesystemen op de markt met mooie kranen en grote douchekoppen. Harde douchestralen. Massage douchestralen. Zachte douchestralen of een regendouche? Allemaal mogelijk. En hierbij mag een thermostaatkraan die de watertemperatuur van het douchewater regelt natuurlijk niet ontbreken.

blauwe banner

© 2020 Bad-winkel.nl