Easydrain douchegoot Compact met betegelbaar rooster 50

€ 325,49
Levertijd:
1 tot 3 werkdagen

Easy Drain douchegoot

Produkteigenschappen

Easydrain Compact vloergoot met tegelrooster. De douchegoot heeft een 50 mm waterslot. De douchegoot is volledig van RVS gemaakt en is zeer solide. Douchegoot incl. 50mm sifon. De Easydrain heeft een los betegelbaar rooster uit één deel. De afvoergoot heeft een zijuitloop.

Over Easydrain Compact vloergoot

De meest prettige eigenschap van deze Easydrain douchegoot is zijn zeer geringe inbouwdiepte. Met een inbouwdiepte vanaf slechts 63 mm is de Easy Drain Compact douchegoot vrijwel in elke badkamervloer in te bouwen. De Easydrain Compact douchegoot heeft een uitneembare sifon die goed te reinigen is. Ook heeft deze vloergoot een perfecte afvoercapaciteit zodat het douchewater altijd vlot weg loopt.

Prettig design

Dit zijn eigenschappen die de Easydrain compact uitstekend geschikt maakt voor douche renovaties. De douchegoten zijn vlak in de tegelvloer in te bouwen. Dit is niet alleen zeer praktisch maar het oogt ook nog heel mooi. Met deze betegelbare douchegoot lijkt het net of de vloertegels en tegelrooster één geheel vormen.

Verschillende soorten roosters

Als er een douchegoot wordt toegepast maak je een drempelloze toegang tot de douchehoek. Easy Drain douchegoten zijn verkrijgbaar met verschillende roosters, zoals betegelbaar rooster, glas of roestvrijstaal.

Diverse afmetingen douchegoot

Easy Drain douchegoten zijn verkrijgbaar in lengtes van 200 mm tot 2000 mm en kunnen op iedere gewenste plek in de douche geplaatst worden: vrij in de vloer, tegen de wand of bij de ingang.

 

Easydrain douchegoot Compact, 50 mm waterslot, betegelbaar rooster

Douchegoot plaatsen

Douchegoten kunnen zowel in nieuwbouw situaties of bij renovatie van de badkamer worden geplaatst. Een douchegoot plaatsen is niet moeilijk. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij het plaatsen van een Easydrain douchegoot. Hieronder enige uitleg over het plaatsen van een douchegoot. Lees altijd voor een optimaal resultaat eerst de handleiding die bij de betreffende aangeschafte douchegoot wordt meegeleverd. De exacte instructies zijn namelijk afhankelijk van het type douchegoot dat u wilt plaatsen. Voer de installatie werkzaamheden altijd uit in overleg met de tegelzetter.

 

1. Douchegoot plaatsen

Een douchegoot, ook wel drain genoemd, kan op verschillende plaatsen in de douchevloer geplaatst worden. De drain kan tegen de wand geplaatst of bij de ingang van de douche. Wanneer je de drain bij de ingang tussen twee muren installeert voorkom je dat water verder de badkamer instroomt. Houdt er rekening mee dat je speciale wandmodellen hebt, wanneer je de drain tegen de muur wil installeren (éénzijdige of driezijdige montage).

 
Boven: wand montage – Onder: vloer montage

2. Schone werkplek

Gedurende de installatie mag er geen vuil in de douchegoot komen, dit voorkom je door de douchegoot af te dekken met een beschermend materiaal.

 

 Gebruik eventueel het WPS afdichtingsdoek ter bescherming

3. Bepaal de hoogte van de douchegoot

Bij het bepalen van de hoogte en inbouwdiepte van de douchegoot dient men rekening te houden met de egalisatie laag, tegellijm en de tegeldikte. De douchegoot moet  gelijk of maximaal 1 tot 2 mm lager dan de afwerkvloer liggen

Totale inbouwdiepte

4. Plaats het inbouwdeel waterpas

Middels de meegeleverde stelvoeten kan de Easydrain eenvoudig op hoogte worden gesteld en vastgezet. Zorg er altijd voor dat de douchegoot waterpas staat.

 

 Zorg ervoor dat de douchegoot waterpas staat

5. Aansluiten op de afvoer

De sifon van de douchedrain  kan aan de afvoerbuis aangesloten worden. Zorg ervoor dat er voldoende afschot in het leidingwerk zit en zo weinig mogelijk bochten. Na aansluiting moet de drain op waterdichtheid getest worden.


 Test de drain op waterdichtheid

6. Douchegoot aarden

Beton is een geleidend materiaal voor stroom. Om die reden is het van belang dat het metaal van de douchegoot geaard wordt. Hiervoor wordt een verankeringsclip meegeleverd. Het aardedraad kan op de verankeringsclip worden aangesloten.

7. Vloer storten

Het is nu tijd om de vloer te storten. Houdt er rekening mee dat de vloer voldoende op afschot komt te liggen. De tegelvloer moet goed aflopen (1 tot 2%) om het douchewater goed af te voeren naar de drain.

 

 Voorkom beschadiging 

Let op: De douchegoot is gemaakt van RVS en is zeer gevoelig voor krassen. Dek daarom de douchegoot goed af tijdens het storten van de vloer. Dit voorkomt beschadigingen aan de drain.

8. Voor gemonteerd waterdicht doek

Een voor gemonteerd waterdicht doek zorgt ervoor dat lekken van de vloergoot wordt voorkomen. Easydrain heeft hiervoor het  Easy2Seal 2K rapid afdichting set samengesteld. Dit is een zeer flexibele en reactief snel hardende afdichtingspasta voor een betrouwbare afdichting.

 
 Maak gebruik van het Water Protectie System afdichtingsdoek

9. Betegelen

Zowel de vloer als de wand van de douchehoek kan nu betegeld gaan worden. Zorg ervoor dat je rondom de douchegoot een naad laat. Het is nodig om deze naad na het betegelen dicht te kitten.

 

 Leg te tegels gelijk of 3 mm hoger dan de drain

10. Kitten

Na het betegelen en voegen kan de naad tussen de drain en de tegels gekit worden. Zorg ervoor dat de  hechtvlakken vrij zijn van specie, lijm, voegresten en overig vuil. Het is ook raadzaam om de RVS rand van de Easydrain goed vetvrij te maken alvorens men gaat kitten.

Zorg ervoor dat hechtvlakken vrij zijn van vuil

11. Plaats het rooster

Maak het inbouwdeel eerst goed schoon voordat je het rooster gaat plaatsen. Met een in hoogte verstelbaar rooster kun je de hoogte aanpassen aan de tegels. 

 

 Pas eenvoudig de hoogte van het rooster aan door de stelpootjes


Details
Merk Easy drain
Serie Compact 50 Tegel
Lengte 500-1200 mm

Leveringskosten en verzendkosten

Uw bestelling wordt zorgvuldig door onze eigen bezorgservice of pakkettdienst bij u thuisbezorgd.

Is uw artikel op voorraad? Dan wordt het product binnen 3-5 werkdagen bij U thuis bezorgd. Maar meestal al de volgende dag.

Verzendkosten binnen Nederland:
Uw bestelling wordt 
gratis bezorgd ( vanaf 250.00 euro orderwaarde)
Beneden deze orderwaarde betaald u 15.00 euro verzendkosten

*m.u.v. De speciale producten die afzonderlijk vervoerd moeten worden, deze verzend kosten worden tijdens het bestelproces bij het product aangegeven.


Verzendkosten België:

Uw bestelling wordt gratis bezorgd ( vanaf 250.00 euro orderwaarde)
Beneden deze orderwaarde betaald u 15.00 euro verzendkosten
*m.u.v. De speciale producten die afzonderlijk vervoerd moeten worden, deze verzendkosten worden tijdens het bestelproces bij het product aangegeven.

Betaling
U betaalt veilig en vertrouwd online bij Bad-winkel.nl.
U kunt betalen met:

iDeal
Betalen met iDeal
Vooruitbetaling per bank (bankoverschrijving)
Betalen per bankoverschrijving
Betalen via Bancontact (voor onze Belgische klanten)

Betalen met Bancontact / MisterCash

Veilig bestellen

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Uw gegevens gebruiken wij uitsluitend om uw order goed te kunnen verwerken en hierover met u te kunnen communiceren. Wij verstrekken geen gegevens aan derden.

© 2020 Bad-winkel.nl