0 item (0)
Winkelen per
Prijs
  • 250 1295
Serie
  1. Novellini Giada
  2. Novellini Louvre
  3. Novellini Young
  4. Riho Scandic
Toepassing
  1. Douchecabine
  2. Doucheklapdeur
  3. Vaste zijwand
Uitvoering
  1. Met muur Profiel
  2. Zonder muur Profiel

Douchecabines

U heeft net een nieuwe badkamer aangeschaft en wil daar een mooie douchecabine in plaatsen. Voor het plaatsen van een douchecabine zijn een 5 tal aandachtspunten van belang.

Een douchecabine op de tegelvloer of op een douchebak plaatsen?

Alle twee de mogelijkheden zijn te verwezenlijken. Bij een douchecabine rechtstreeks op de tegelvloer moet er voldoende afschot naar het vloerputje zitten. Anders blijft het douchewater op de vloer staan wat met een vloertrekker weer verwijderd moet worden. Een douchebak heeft door zijn vorm altijd afschot naar de afvoer. Maar wat u ook kiest, de badkamer zal met een douchecabine niet overal meer nat worden.

Schuifdeur of een openslaande deur?

Voor een comfortabele instap in de douchecabine is de deur van groot belang. In een kleine badkamer met beperkte ruimte is een schuifdeur of pendeldeur wellicht een goede oplossing. Is de badkamer groot genoeg en is er voldoende ruimte kies dan voor een openslaande douchedeur. Let daarbij wel op dat de douchedeur niet tegen ander badkamer meubilair aan slaat.

Wordt het een douchecabine van helder glas?

Veel douchecabines zijn van gehard glas gemaakt. Bij eventuele breuk van dit glas kunt u zich niet verwonden. Het glas springt in allemaal kleine brokjes uit elkaar. Door een douchecabine met helder doorzichtig glas te plaatsen oogt de badkamer direct ruimtelijker. Voor meer privacy in douchecabines kunt u ook kiezen voor een douchedeur met (deels) ondoorzichtig glas.

De douchecabine moet ruim zijn.

Een aantal factoren zijn van belang hoe groot een douchecabine moet zijn. Wordt de douche per keer door één persoon gebruikt of komt het vaak voor dat meerdere personen tegelijk onder de douche staan. Of zijn er kleine kinderen in het gezien die samen douchen. En wat ook niet onbelangrijk is hoe de doucheruimte in de badkamer zo goed mogelijk kan worden benut. Hier zal goed over nagedacht moeten worden alvorens men tot de aanschaf van een douchecabine overgaat. Standaard maten van een douchecabine zijn 90x90 cm en 100x100 cm. Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk

Wat voor kraan en douchekop wil ik in de douchecabine

Tegenwoordig zijn er allerlei douchesystemen op de markt met mooie kranen en grote douchekoppen. Harde douchestralen. Massage douchestralen. Zachte douchestralen of een regendouche? Allemaal mogelijk. En hierbij mag een thermostaatkraan die de watertemperatuur van het douchewater regelt natuurlijk niet ontbreken.

Over Douchecabines

In welke situatie zou je voor een inloopdouche kiezen en in welke situatie zou je voor een douchecabine moeten kiezen? Er zijn een aantaal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een douchecabine. Het belangrijkste verschil  tussen een inloopdouche en een douchecabine is dat je een inloopdouche op maat kan maken, vooral als er met een gemetseld muurtje wordt gewerkt. Je kan de douchecabine dan in elk gewenste afmeting maken. Dit wordt wat lastiger als je met een glaswand als afscheiding in de douche gaat werken. Een glaswand voor een inloopdouche wordt meestal rechtstreeks op de tegelvloer geplaatst. Een combinatie met een douchebak kan natuurlijk ook. 


Het grote voordeel van een douchecabine is dat je het douchewater binnen de douchecabine houd en de warmte geconcentreerd in de douchecabine, je zal het minder snel koud hebben. Bij Bad-winkel.nl hebben we een ruime keus in douchewanden, douchecabines en inloopdouches.

 


Gratis verzending

Vanaf 75.00 euro orderwaarde betaald u geen verzendkosten a € 9.95

Snelle Levering

Meestal de volgende dag in huis

Tevreden klanten

Meer dan 5000 tevreden klanten gingen u voor

Vragen of advies nodig?

Bel ons op 0591-635645
Of stuur een mail naar: info@bad-winkel.nl